0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Embossen

Embossen is een techniek om een textuur toe te voegen aan je project.
Embossing poeder wordt gebruikt om een “stempelafdruk” iets verdikt op je papier te verkrijgen. Je krijgt als het ware een relieflaagje. Door het gebruik van verschillende soorten papier krijg je ook verschillende resultaten. Embossing poeders kunnen worden gebruikt over elk type inkt op waterbasis zoals kleurstof, pigment en embossing inkt. Zorg ervoor dat je snel werkt als je een dye inkt gebruikt, want dit is een sneldrogende inkt.

Beginnen met embossen:

  • Inkt een stempel in met Distress Embossing Inkt.
  • Maak een afdruk van de stempel op een stuk papier.
  • Strooi daar meteen embossing poeder overheen.
  • Verwijder het overtollige poeder door het op een stukje papier te schudden/strooien. Je kan hier bijvoorbeeld printerpapier voor gebruiken. Strooi het embossing poeder vervolgens terug in het potje.
  • Daarna wordt de embossing poeder verhit met een Heat it Tool. Op het moment dat de embossing poeder van struktuur verandert is deze afdruk goed.
  • Laat de afdruk afkoelen.

Tip! Voordat de Heat it Tool wordt gebruikt op het project is het verstandig deze eerst een paar seconden in de lucht voor te verwarmen. Daarna kan de heat it tool gebruikt worden op het project. Houd altijd een afstand tussen de heat it tool en het project. Blijf bewegen met de heat it tool voor een gelijkmatige verwarming.