0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Distressen

Distressen is een techniek waarmee je papier een verweerde textuur geeft. Deze techniek kan worden toegepast op verschillende soorten papier (verschillende reliëfs, mat of glanzend). Op deze manier  verkrijg je iedere keer een ander resultaat.
Bij distressen wordt gebruik gemaakt van een Ranger Ink Blending Tool. De Ranger Ink Blending Tool is een ergonomische, massief houten instrument met aan de basis een Blending Foam. Dat ideaal is voor precieze toepassing van inkten.

Maak een soepele overgang van de inkt op papier. Leg een blending sheet onder het te bewerken stuk papier. Inkt de Blending Foam in de gewenste kleur Distress inkt. Bijvoorbeeld Pumice Stone. Maak een draaiende beweging op de blending sheet en ga al draaiend na het papier. Op deze manier komt de inkt mooi verdeeld over het papier. Er kan heel licht geblend worden, maar ook een donker resultaat is mogelijk. Gebruik hiervoor meer inkt. Dit kan in verschillende lagen worden aangebracht. Blenden kan met 1 kleur, maar ook met verschillende kleuren die je deels over elkaar heen /door elkaar blend.

Zo creeer je bijvoorbeeld een prachtige ondergrond voor je scrapbook en/of scrapkaart.